De 26-jarige Ben Small uit de Britse stad Kensington was op zoek naar een baan. Maar hoe hij ook probeerde, hij werd maar niet aangenomen, omdat hij het syndroom van Down heeft. Zijn stiefmoeder Fiona Hodge besloot hem te helpen. Haar tweet met de hashtag #GetBenAJob werd massaal gedeeld en dat heeft Ben maar liefst twee aanbiedingen opgeleverd.

,,Wil iemand in de buurt van Liverpool mijn stiefzoon met het syndroom van Down, Ben, een kans geven door hem een betaalde baan aan te bieden?” vroeg Fiona op Twitter. ,,Hij is gemotiveerd en heeft ervaring in de horecabranche.”

Deze tweet werd razendsnel gedeeld door vele Twitteraars en honderden mensen beantwoordden haar hulproep door de hashtag #GiveBenAJob te gebruiken. ,,Ik zette het bericht online en binnen enkele uren was mijn bericht al honderden keren gedeeld”, vertelt Fiona aan Daily Mail.

,,De socialmediacampagne bleek een succes te zijn”, vertelt Mike, de vader van Ben. ,,Ik kon nooit bedenken dat het bereik zo groot kon zijn.”

En het mooiste van alles is dat Ben al twee concrete aanbiedingen heeft gekregen: een van Wilson’s Kitchen, een familiebedrijf, en van een restaurant in een ziekenhuis in Liverpool.

  • SIM
  • 23 maart 2015