Game als ADHD-test

Er zijn al tal van spellen die bedoeld zijn om medische aandoeningen te verhelpen of te verlichten, maar Project: Evo is de eerste die ook goedkeuring wil krijgen van de Amerikaanse overheid om gebruikt te worden bij het stellen van een diagnose omtrent ADHD en autisme.

 

In het spelletje moet de speler een figuurtje op een vlot veilig over een rivier leiden. Hierbij moeten ijsbergen vermeden worden en moeten groene powerups verzameld worden. Tijdens het spelen worden de stress- en concentratieniveaus gemeten. Gecombineerd met wat er in het spel gebeurd, kunnen voorzichtige conclusies getrokken worden over de mentale staat van de speler. Dat meldt The Next Web.

Huidige tests kunnen nogal statisch en saai zijn, waardoor resultaten niet representatief kunnen zijn. Project: Evo moet de speler actief bezig houden, waardoor de resultaten betrouwbaarder moeten zijn.

De game wordt gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Akili. De softwareontwikkelaar werkt samen met onderzoekscentra om de effectiviteit van het spel te bevestigen. Als dat achter de rug is, wil het de goedkeuring krijgen van de Food and Drug Administration (FDA), de Amerikaanse overheidsorganisatie die over het gebruik van medische behandelmethodes gaat.

Telegraaf.nl

  • SIM
  • 27 maart 2015